Кулинарни рецепти » Калмари, пълнени със сьомга

 Калмари, пълнени със сьомга

Продукти: (за 4 порции)

• 4 цели калмара
• 100 г филе от сьомга
• 2 корена магданоз
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.л. соев сос
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 щипка смлян джинджифил
• 4 или 8 листа от маруля
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме калмарите, обелваме ги и им отрязваме пипалата.

Нарязваме сьомгата на кубчета, а пипалата на калмарите и магданозените корени – на тънки ивички. Прибавяме ситно нарязания копър и подправяме с джинджифила и сол на вкус. Разбъркваме и пълним калмарите с тази смес, като захващаме краищата им с клечки за зъби.

Нареждаме ги в тенджера, наливаме малко гореща вода и добавяме соевия сос, черния пипер и 2-3 резенчета лимон /без кората/. Задушаваме около 30 мин на слаб огън и оставяме калмарите да изстинат в бульона.

След това ги изваждаме, разрязваме ги на четвъртинки и ги нареждаме върху листата от марулята. Гарнираме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало