Кулинарни рецепти » Кебап от охлюви

 Кебап от охлюви

Продукти:

• 15-20 охлюва
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 300 г гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• листни пресни подправки (магданоз, копър, босилек)
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Претритите с морска сол и оцет охлюви сваряваме в студена подсолена вода. Изваждаме месото от черупките, като се стараем да не го разкъсаме.

В предварително сгорещената мазнина запържваме нарязания на ситно лук и нарязаните и предварително почистени и измити гъби. Прибавяме нарязаното на парченца месо от охлювите, размитото в малко хладка вода доматено пюре и няколко зърна черен пипер.

Наливаме толкова вода, колкото да се покрият продуктите, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато кебапът остане на мазнина. Сваляме от котлона, поръсваме със сол, черен пипер и нарязаните на ситно листни подправки.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало