Кулинарни рецепти » Асорти от дреболии

 Асорти от дреболии

Продукти: (за 8-10 порции)

• 500 г говежди бъбреци
• 200 г шунка
• 150 г телешки език
• 250 г крехко телешко месо
• 150 г консервирани гъби
• 150 г масло
• 50 г заквасена сметана
• 1 глава лук
• 1-2 домата
• 50 г настърган кашкавал
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Накисваме разполовените в марината от оцет и вода, изплакваме и ги сваряваме заедно с телешкото месо и езика в подсолена вода. Вадим езика, обливаме го със студена вода и го обелваме. Нарязваме месата, шунката и гъбите на тънки ивички.

Задушаваме наситнения лук в сгорещеното масло, прибавяме обелените и нарязани на парченца домати и готвим, докато им поизври водата. Наливаме разбитата сметана, подправяме със сол и черен пипер и бъркаме всичко 1-2 мин. Сваляме от котлона.

Прехвърляме месата в тавичка, поливаме със соса и наръсваме с кашкавала. Печем, докато кашкавалът поруменее. Обилно поръсваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало