Кулинарни рецепти » Алабаш със създърма

 Алабаш със създърма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 алабаш
• 400 г създърма
• 40 г краве масло
• 1/2 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме алабаша, обелваме го и го нарязваме заедно с листата като за салата. Задушаваме го в съд, в който сме сгорещили заедно олиото и маслото.

След като алабашът поомекне, прибавяме създърмата, която предварително сме натрошили, посоляваме и варим още 30 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало