Кулинарни рецепти » Гювече по каракачански

 Гювече по каракачански

Продукти: (за 1 гювече)

• 1 парче бекон (50 г)
• 50 г колбас по избор
• 1 шепа гъби (20 г)
• 20 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 прясна или печена пиперка
• 10 г краве масло
• 1 яйце
• 1 парче сирене (50 г)
• 1 люта чушка (по желание)
• подправки по избор
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на кубчета, настъргваме пушеното сирене, посоляваме, добавяме подправките и размесваме добре.

Сипваме сместа в гювечето, слагаме отгоре сиренето и маслото и запичаме във фурната около 10 минути. След това чукваме яйцето и допичаме.

Лютата чушка можем да нарежем заедно със зеленчуците или да я поставим цяла върху гювечето.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало