Кулинарни рецепти » Омлет с гъби

 Омлет с гъби

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 700 г гъби
• 1 връзка пресен лук
• 3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• 200 г сметана
• 8 с.л. безалкохолна бира
• 2 с.л. слънчогледови семки
• черен пипер, магданоз, сол


Сгорещяваме на умерен котлон 1 с.л. олио и пържим наситнените гъби и лук и счукания чесън около 7 мин. Подправяме със сол и черен пипер и наливаме сметаната. Слагаме гъбите в слаба фурна, за да са топли.

Разбиваме яйцата с бирата и подправяме със сол и черен пипер. Сгорещяваме останалата мазнина и изпържваме омлета.

Пълним го с част от гъбената смес и прегъваме го на две, а останалите гъби подреждаме около него. Наръсваме с магданоз и слънчогледови семки и сервираме веднага с гарнитура от сварени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало