Кулинарни рецепти » Варени яйца с лук

 Варени яйца с лук

Продукти:

• 5 твърдо сварени яйца
• 50 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 5 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 150 г сирене или кашкавал

Начин на приготвяне:

Обелваме яйцата и ги нарязваме на тънки кръгчета. Сгорещяваме маслото и запържваме ситно нарязания лук. Добавяме брашното, разбъркваме и разреждаме с бялото вино. Варим около 30 минути - до леко сгъстяване на соса.

В малка тавичка, намазана с масло, нареждаме резените яйца, поливаме ги със соса, а отгоре поръсваме с настърганото сирене (може и с трохи от средата на хляб). Слагаме във фурната за 5 минути и поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало