Кулинарни рецепти » Макарони на тиган

 Макарони на тиган

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г макарони
· 2 моркова
· 1 главичка лук или 2 стръка пресен лук
· 100 г пушен бут или бекон
· 1 с.л. зехтин или олио
· 250 мл месен бульон
· 2 ч.л. доматено пюре
· няколко стръкчета босилек
· 125 г кашкавал
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните, отцеждаме ги и ги обливаме със студена вода.

Колбаса нарязваме на кубчета, а почистените лук и морков – на ситно. Загряваме мазнината на умерен котлон и пържим зеленчуците 2-3 мин като бъркаме. Прибавяме колбаса и пържим още 3-4 мин. Наливаме бульона и доматеното пюре, размито в много малко вода, поръсваме със сол и черен пипер, захлупваме и задушаваме 5 мин. Нарязваме кашкавала на малки кубчета, а босилека – на ситно.

Изсипваме макароните в тигана, поръсваме с част от босилека и разпределяме отгоре кашкавала. Захлупваме и готвим още 2-3 мин, докато кашкавалът се разтопи. Поръсваме с останалия босилек и поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало