Кулинарни рецепти » Макарони с кайма

 Макарони с кайма

Продукти: (за 5 порции)

· 500 г кайма
· 1 к.ч. разтопено краве масло
· 250 г макарони
· 1 глава лук
· 3 с.л. доматено пюре
· 100 г кашкавал
· 1 ч.л. червен пипер
· черен пипер, магданоз
· сол, захар

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Почистваме лука, нарязваме го на дребно и го задушаваме в по-голямата част от мазнината заедно с 1 с.л. доматено пюре. Прибавяме месото и продължаваме да задушаваме до изпаряване на течността, след което се прибавяме ситно нарязания магданоз, червения и черния пипер и посоляваме на вкус.

Сварените макарони разпределяме в чиниите за поднасяне. В средата на всяка порция правим вдлъбнатина, в която слагаме част от задушената кайма, и поръсваме с настърган кашкавал.

Околовръст сипваме сос, приготвен от останалото масло и разреденото доматено пюре, подправен на вкус със сол, захар и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало