Кулинарни рецепти » Канелони сицилиана

 Канелони сицилиана

Продукти:

• 1 кутия канелони
• 1 патладжан
• 3 тъмнозелени тиквички
• 1 жълта чушка
• 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г пушено сирене
• 1-2 с.л. настърган пармезан за плънката
• 1-2 с.л. зехтин, босилек
• черен пипер, сол
• настърган пармезан за поръсване

Начин на приготвяне:

Попарваме за кратко време в подсолена вода, изплакваме и ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещения зехтин. Щом поомекнат, прибавяме останалите зеленчуци, нарязани на малки парченца, и също ги запържваме. Прибавяме 1-2 с.л. ситно нарязан босилек, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Захлупваме и задушаваме десетина минути на слаб огън.

Махаме капака и готвим още 5 мин на силен огън. Отстраняваме от огъня, изчакваме зеленчуците да поизстинат и разбъркваме със ситно нарязаното пушено сирене и настъргания пармезан.

Пълним канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с малко пармезан и печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С. Украсяваме готовото ястие с листенца пресен босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало