Кулинарни рецепти » Печена юфка със сметана

 Печена юфка със сметана

Продукти за юфката:

· 300 г брашно
· 2 яйца
· 1 к.ч. прясно мляко
· 1 щипка сол

За заливката:

· 30 г краве масло
· 3 яйца
· 200 г сметана
· 3 с.л. захар
· кората на 1 лимон
· 1-2 с.л. галета
· сол
· масло за формата

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното със солта. Прибавяме яйцата и млякото и омесваме твърдо тесто, което разточваме на тънка кора. Оставяме я да засъхне и я нарязваме на къдрави или прави лентички.

Възвираме голяма тенджера с подсолена вода, сваряваме юфката и я прехвърляме в гевгир да се отцеди.

Разбиваме омекналото масло със захарта на пяна. Едно по едно с биене прибавяме жълтъците, 3 с.л. сметана и настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре и прибавяме юфката, а след това – разбитите на твърд сняг белтъци.

Намасляваме и поръсваме с галета плитка тава за печене. Изсипваме в нея юфката, заливаме с останалата сметана и печем до златисто в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало