Кулинарни рецепти » Зеленчуков сос (алле вердуре)

 Зеленчуков сос (алле вердуре)

Продукти:

• 1 глава червен лук
• 1 по-малка краставица
• 2 домата
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 1 ч.л. червен пипер
• пресен риган
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и краставицата и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на ситно заедно с обеления лук. Посоляваме зеленчуците и ги оставяме да престоят 2 часа в хладилник.

После отцеждаме отделения сок, прибавяме зехтина, червения пипер, счукания чесън и наситнения риган. Поднасяме като гарнитура към студени къси макарони.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало