Кулинарни рецепти » Калцоне

 Калцоне

Продукти:

• 80 г масло
• 5 яйца
• 250 г брашно
• 250 г кисело мляко
• 250 г шунка
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 50 г настърган кашкавал
• 1 с.л. галета
• ситно нарязан магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

От маслото, 1 жълтък, брашното, 1 щипка сол и 3-4 с.л. кисело мляко замесваме средно меко еластично тесто, което разделяме на две. От по-голямата част разточваме тънка кора, с която застиламе дъното и стените на намаслена и набрашнена тавичка.

Плънката приготвяме като наситняваме шунката, прибавяме нарязания на ситно и изпържен в олиото лук, 3 яйца, настъргания кашкавал, останалото мляко и подправките. Разбъркваме добре и разстиламе върху кората. Отгоре покриваме с останалата кора, прищипваме добре краищата, набождаме повърхността с вилица, намазваме със жълтък и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало