Кулинарни рецепти » Палачинки с гъби и кашкавал

 Палачинки с гъби и кашкавал

Продукти:

• 400 г гъби
• 200 г кашкавал
• 200 г сметана
• 100 г брашно
• 3 яйца
• 100 г масло
• 1 лимон
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 с. л. джоджен
• 1 к. ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, част от сметаната и малко вода приготвяме не много рядка смес. Правим палачинки – по 2 за порция, като внимаваме да не са много тънки.

Гъбите нарязваме на дребно и ги задушаваме в сгорещеното масло заедно с настърганите лук и моркови. Посоляваме и поръсваме с наситнения джоджен.

Част от получената смес разстиламе в средата на всяка палачинка и поръсваме с настърган кашкавал. Прегъваме на две и отново поръсваме с кашкавал.

Останалата гъбена смес смиламе с миксер и подправяме лимоновия сок и магданоза.

В подходящ за печене съд нареждаме палачинките, заливаме със соса и запичаме в умерена фурна. Поднасяме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало