Кулинарни рецепти » Крем-пита

 Крем-пита

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 5 яйца
• 2-3 ч.ч. брашно
• 2 с.л. нишесте
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. кристална захар
• 2 ванилии
• 2 с.л. олио
• 1/2 ч.л. амонячна сода
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото заедно с кристалната захар. Прибавяме 3 яйца, разбити с 5 с.л. брашно, и нишестето, разтворено на кашица с малко хладка вода. Варим, докато сместа започне да пука. Накрая ароматизираме с ванилиите и отстраняваме от огъня.

Разбиваме останалите яйца с пудрата захар. Прибавяме олиото, амонячната сода и толкова брашно, че да омесим средно твърдо тесто. Разточваме от тестото 2 кори, които изпичаме до порозовяване в намаслена тавичка.

Върху едната кора разстиламе на равномерен пласт охладения крем. Покриваме с другата кора и поръсваме с пудра захар. С остър нож разрязваме питата на правоъгълни парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало