Кулинарни рецепти » Новогодишен венец

 Новогодишен венец

Продукти:

• 6 яйца
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 6 с.л. захар
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. разтопен бял шоколад
• 1 с.л. брашно

За гарниране:

• 1 кофичка сметана
• 4 с.л. захар
• 1 пакетче ментови желе бонбони
• клонки от елха

Начин на приготвяне:

Заливамеме орехите с разтопения шоколад, а през това време обработваме шестте жълтъка със захарта. Поръсваме брашното, а после и галетата. Накрая размесваме белтъчната маса. Изсипваме полученото в кексова форма с дупка и печем.

Изчакваме сладкишът да изстине и го намазваме обилно с битата подсладена сметана, върху която слагаме желирани ментови бонбони и малки червени желе топчета.

Отгоре редим сладки с форми на елхички, оцветени със сладкарска боя и малки истински елхови клончета. До тях слагаме половинки от сухи пасти с отрязани върхове и прикрепени отгоре бисквити за покрив.

Средата запълваме с пурички, целувки, курабии, бисквитки и други, може дори малко да разширим дупката, за да съберем сладките.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало