Кулинарни рецепти » Пай с джанки

 Пай с джанки

Продукти:

• 5 яйца
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. гореща вода
• 2 пакетчета краве масло
• 1 с.л. бакпулвер
• 2 ванилии или настъргана кора от 1 лимон
• 700 г джанки, изчистени от костилките
• кокосово брашно

Начин на приготвяне:

Разделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците със захарта на сняг и прибавяме един по един жълтъците, водата, ванилията, пресятото заедно с бакпулвера брашно и разтопеното масло.

В обла тавичка, намазана с масло и поръсена с галета, нареждаме джанките. Отгоре изсипваме приготвената смес. Печем около 45 мин в умерена фурна.

След като сладкишът поизстине, внимателно го обръщаме в тортена чиния, така че джанките да останат отгоре. Поръсваме с кокосово брашно. Сервираме пая леко охладен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало