Кулинарни рецепти » Парфе с белтъци

 Парфе с белтъци

Продукти:

• 3 яйца
• 60 г захар
• 80 г брашно

За крема:

• 500 г сметана
• 200 г захар на пясък
• 2 белтъка
• 1 с.л. желатин
• 100 г счукани орехи /стафиди, бадеми/

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме брашното, разбъркваме всичко добре и изсипваме в тава, застлана с хартия. Изпичаме блата в умерена фурна.

Разбиваме много добре сметаната и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да бием, докато се сгъсти. Слагаме желатина, предварително накиснат в 1 к.ч. вода и разтворен на водна баня, и орехите /стафидите, бадемите/.

Изсипваме сместа върху изпечения блат, около който сме поставили обръча на тортената форма и оставяме в хладилника да се желира. Украсяваме парфето по желание.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало