Кулинарни рецепти » Пандишпанови пасти с ягодов крем

 Пандишпанови пасти с ягодов крем

Продукти:

• 6 яйца
• 150 г захар
• половин пакетче бакпулвер
• 180 г брашно

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 120 г пудра захар
• 500 г ягоди

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме брашното с бакпулвера. Разбъркваме всичко много добре и изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия. Печем в предварително загрята умерена фурна.

Разбиваме маслото за крема заедно със захарта до побеляване. Прибавяме ягодите, които предварително сме измили, подсушили и нарязали на дребни парченца. Когато сладкишът изстине, го разрязваме хоризонтално н две и го напълваме с приготвения крем. Отгоре правим украса по желание.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало