Кулинарни рецепти » Варено жито със сухо грозде и орехови ядки

 Варено жито със сухо грозде и орехови ядки

Продукти:

• 1 ч.ч. жито
• 1 к.ч. едро счукани орехови ядки
• 1 к.ч. сухо грозде
• 1/2 ч.л. канела
• захар

Начин на приготвяне:

Заливаме житото с вода, която трябва да е десетина сантиметра над него, и го варим на умерен огън, докато се свари добре /може да се развари/. Завиваме тенджерата с прегъната на две хавлиена кърпа, слагаме върху нея капака и оставяме житото да нацъфти за десетина часа /от вечерта до сутринта/.

След това отново го затопляме и прибавяме ореховите ядки, сушеното грозде и захар на вкус. След като поври 15 мин, отстраняваме тенджерата от огъня. Преди поднасяне разбъркваме житото с канелата и по желание поръсваме със смлени орехови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало