Кулинарни рецепти » Гюл-баница

 Гюл-баница

Продукти:

• 300 г готови кори
• 250 г смлени орехи
• 100 г стафиди
• 300 г захар
• 1 ванилия
• 3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Поставяме една върху друга корите (4-5 броя), като всяка напръскваме с горещо олио, а отгоре поръсваме плънка от орехите, стафидите и малко захар.

Навиваме на руло, след което нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и всяко кръгче или ролце нареждаме в намаслена тавичка, така че се получават сладкиши, подобни на рози – гюлове.

Отделно сваряваме гъст сироп от захар, вода и ванилия. С него поливаме сладкиша и го оставяме добре да попие.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало