Кулинарни рецепти » Какаов пудинг с ядки

 Какаов пудинг с ядки

Продукти: (за 8 порции)

• 4 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 100 г шоколад
• 1 ч.ч. счукани бадемови или орехови ядки
• 2 с.л. царевично нишесте
• половин пакетче краве масло
• 1 к.ч. галета
• 1 ванилия

За сиропа:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 1/2 к.ч. вода
• лимонов сок

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и заедно със захарта ги разбиваме с миксер до побеляване. Прибавяме настъргания шоколад, разтопеното масло, нишестето, ванилията, счуканите ядки и галетата. С помощта на дървена лъжица внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Изсипваме сместа в намаслени формички /или в намаслена и набрашнена тава/ и печем 30 мин в предварително загрята умерена фурна.

Сваряваме сироп от посочените продукти и заливаме с горещия сироп пудинга, който преди това сме оставили да изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало