Кулинарни рецепти » Винена торта

 Винена торта

Продукти:

• 200 г захар
• 100 г бадеми
• 6 яйца
• 1 лимон
• 100 г брашно
• 50 г стафиди

За крема:

• 100 г захар
• 6 яйца
• 1 с.л. захар
• 3 ч.л. желатин
• 250 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

Бием жълтъците със захарта около 15 мин. Прибавяме брашното, смлените стафиди и накрая лъжица по лъжица разбитите на сняг белтъци. Ароматизираме с настърганата лимонова кора и малко сок. Внимателно разбъркваме всичко и печем в две тортени форми на умерена фурна.

Стопяваме желатина в малко гореща вода. Оставяме го да поизстине. Бием на котлон захарта, жълтъците и виното, прибавяме желатина и сгъстяваме. Оставяме сместа да поизстине и тогава разбъркваме внимателно в нея разбитите на сняг белтъци.

С този крем съединяваме двата блата, мажем тортата отгоре, а отстрани я облепваме с дребни бисквитки, които сме топнали в разбита сметана или мармалад. Наръсваме с бадеми.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало