Кулинарни рецепти » Кетчуп с Вегета

 Кетчуп с Вегета

Продукти:

• 3 кг домати
• 2 кг лук
• 1 к.ч. захар
• 3 с.л. горчица
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. „Вегета”
• индийско орехче, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените домати и заедно със ситно нарязания лук ги задушаваме 30 мин на тих огън. Изчакваме сместа да се охлади и прекарваме през месомелачка.

Добавяме захарта и подправките. Сипваме оцет на вкус и опитваме на сол. Доваряваме на тих огън.

Разпределяме изстиналия кетчуп в бурканчета, затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало