Кулинарни рецепти » Доматеница

 Доматеница

Продукти:

• 10 кг домати
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 ч. ч. олио
• 1/2 ч. ч. захар
• 1 връзка копър
• 1/2 ч. ч. сол

Начин на приготвяне:

Смлените домати варим, докато сместа остане наполовина. Опуканите и почистени от дръжките чорбаджийки смиламе и добавяме към пюрето.

При постоянно бъркане прибавяме малко по малко олиото, захарта, солта, по желание черен пипер и накрая ситно нарязания копър.

Горещата смес насипваме в затоплени буркани. Стерилизираме 10 минути и прибираме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало