Кулинарни рецепти » Маринован чесън

 Маринован чесън

Продукти:

• чесън

За маринатата: (на 600 мл вода)

• 400 мл сок от червено фреско грозде или касис
• 50 г сол
• 50 г захар

Начин на приготвяне:

Обелваме скилидките чесън и ги пускаме за 2 минути в гореща вода, а след това - в студена вода. Нареждаме чесъна плътно в буркани.

Смесваме всичките продукти за маринатата, и варим 2-3 мин, като отнемаме пяната. Заливаме бурканите, запечатваме ги плътно и стерилизираме 5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало