Кулинарни рецепти » Плодова супа

 Плодова супа
/Германия/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг кайсии
• 1 лимон
• 5 зрънца карамфил
• 75 г захар
• 3 с.л. нишесте
• 3 с.л. коняк
• 8 бучки захар
• канела

Начин на приготвяне:

Попарваме кайсиите във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме.

Напръскваме с лимонов сок кубчетата захар, прибавяме ги към кайсиите и ароматизираме с карамфилчетата и канелата.

Разтваряме захарта в 1 л вода и заливаме кайсиите.

Варим всичко 15 мин. Пасираме кайсиите, прибавяме нишестето и варим още 1-2 мин на огъня.

Изчакваме супата да изстине и прибавяме коняка. По желание можем да гарнираме с листенца мента или индрише.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало