Кулинарни рецепти » Домашен коняк

 Домашен коняк

Продукти:

• 3 л водка
• 3 дафинови листа
• 6 зърна бахар
• 6 зърна черен пипер
• 3 с.л. захар
• 2 ванилии
• 6 карамфилчета
• 2 с.л. черен чай /листенца/
• 1 пръчица канела

Начин на приготвяне:

Увиваме всички съставки с марля, завързваме и потапяме във водката. Оставяме подправките да престоят 10 дни във водката.

Изваждаме марлената торбичка и наливаме питието в бутилки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало