Козметични рецепти » 9 месеца красива

 9 месеца красива

За да си останете хубава, докато очаквате най-голямата радост на живота си, а тялото ви е подложено на непрекъснати трансформации, трябва да полагате постоянни грижи за себе си. Освен здравословно хранене включете в програмата си за красота и повече гимнастика и кремове за стягане.

Тялото: пълна метаморфоза

Силуетът на бременната напълно се променя. Успоредно с корема наедряват и останалите части на тялото - ръце, бедра, дупе. Внимание: Сега не е моментът да се подлагате на диета, понеже организмът ви трупа запаси за бъдещото бебе и за кърмата. Затова пък сте длъжни да поддържате кожата си в добро състояние - гладка и еластична.

За стегната кожа

Повишеното отделяне на естроген води до активизиране на ензима колагеназа, който от своя страна разрушава колагена. Затова опасността от отпускане на кожата е голяма. Не се притеснявайте. На пазара се предлагат многобройни кремове и тоалетни млека, чиято единствена задача е да я поддържат в добро състояние. Не ги жалете, а щедро ги нанасяйте върху кремовете против стрий с нежни кръгообразни движения.

Внимание, стрии!

Повечето бременни стават жертва на тези белезникаво-розови резки, резултат от нарушаване еластичността на дермата. Тяхната предпочитана мишена са ханшът, коремът, бедрата и гърдите. Причините: генетична предопределеност, директно действие на хормоните на бременността и... наддаването на тегло! Единствената защита: опитайте се да не качвате рязко килограми, омекотявайте кожата със специални кремове и балсами.

Гърдите: грижете се за тях

Сега е моментът да се почувствате като сексбомба. Гърдите бързо увеличават своя обем, но за да запазите еластичността им, трябва да им обърнете сериозно внимание. Идеалното решение: нанасяйте всеки ден специален крем за стягане на бюста, след като предварително сте облели гърдите си със студена (или хладка за по-нерешителните) струя вода. Това ще помогне не само срещу образуването на стрий, но и бързо ще възвърне първоначалната форма на бюста след раждането.

Краката: подобрете кръвообращението

По време на бременността стените на кръвоносните съдове загубват еластичността си, а долната част на тялото е подложена на силен натиск заради тежестта на корема, което пък затруднява венозното кръвообращение. С една дума - създават се идеални условия за образуване на разширени вени и подуване на краката. Един съвет: Забравете стегнатите чорапи и еластичния колан. Когато е възможно, сядайте, като повдигате краката си по-високо, и ги мажете с подхранващи кремове, нанасяни от глезена до края на бедрата.

Косата: прекрасна

Под влиянието на естрогена нормалният косопад спира за девет месеца. Това означава, че обемът на косата се увеличава и освен това тя придобива невероятен блясък. Възползвайте се от момента, защото три месеца след раждането количеството коса, което е трябвало да се смени през деветте месеца, може да падне изведнъж. Доста неприятен шок!

Лицето: сияен блясък

Озарено от вътрешна светлина, то придобива нежното излъчване на очакването. Но заедно с това кожата се изсушава и може да се покрие с червеникави или кафяви петънца. * За да се чувствате комфортно Хормоните на бременността спират секрецията на мастните жлези. За мазната кожа това е идеално: малките пъпчици изчезват и тенът се уеднаквява. Но при сухата може да се стигне до излющване. В този случай трябва да я предпазите със силно подхранващи и овлажняващи кремове, които да компенсират недостига на себум.

Полезни рецепти

Масло против стрии

Смесете 2 супени лъжици бадемово масло, 2 супени лъжици масло от авокадо, 2 супени лъжици масло от житни зародиши, 6 капки етерично портокалово масло, 10 капки от лавандула, 9 от мандарина и 3 от розово масло. Нанасяйте сместа възможно най-често, но избягвайте да се излагате на слънце, защото може да се стигне до появата на кафяви петна.

Маска от авокадо за корема

Намачкайте 1 зряло авокадо, добавете 1 супена лъжица морска сол, 1 кафена лъжичка фъстъчено масло, няколко капки масло от авокадо и 3 капки портокалово масло. Маската трябва да престои 15 минути, преди да я нанесете с нежни кръгообразни движения.

Релаксираща гимнастика

Правете упражненията бавно и плавно, без да насилвате тялото си. Ако нямате проблеми, започнете още от началото на бременността и продължете до седмия месец. Целият сеанс не трябва да трае повече от 15-20 минути.

За краката

Легнете по гръб. Допрете краката и седалището плътно до някаква стена. Вдишайте. Сгънете стъпалата под прав ъгъл, като гърбът трябва да остане плътно опрян на пода. След това изпънете пръстите в шпиц. Издишайте.

За долната част на гърба

Легнете на пода и сгънете крака в коленете. Стъпалата са плътно опрени на пода в близост до дупето. Петите са раздалечени на ширината на ханша, ръцете отпуснати покрай тялото. Вдишайте, след това издишайте, повдигайки таза, като раменете остават опрени на пода. Вдишайте отново, после бавно върнете тялото в първоначалната позиция. Издишайте.

За гръбначния стълб

Застанете на колене с длани, плътно опрени на пода. Ръцете са леко сгънати в лактите и образуват правоъгълник с тялото. Вдишайте, след това бавно заоблете гърба, подобно на котка, която се протяга. Повторете няколко пъти.

Автор: Лилия Янкова

Представяме Ви:

Какъв крем да слагаме?

Интригуващи реклами ни предлагат безкраен избор от средства за разкрасяване, продавачите в магазините за козметика компетентно хвалят един или друг чудодеен крем, приятелките също не пропускат да ни п...

Срещу целулита - масаж с лъжица

С помощта на най-обикновена лъжица, изстудена или гореща, дори ароматизирана, могат да се изведат излишъците течност от тъканите, да се подобрят кръвоснабдяването и лимфотокът, мускулите да станат по-...

Търсене на работа с летящ старт

Група психолози провеждаш интересен експеримент - заснемат със скрита камера събеседване за работа в някаква фирма. Първата минута интервюиращият мълчаливо изучава кандидата, след това започва да зада...

Ако дрехите залепват

Неприятното явление върви ръка за ръка с материали като акрил и полиестер или със смесени тъкани, в чийто състав влизат някакви други синтетични влакна, които са толкова плътни, че почти не поглъщат в...

Начало