Козметични рецепти » За хубава усмивка

 За хубава усмивка

Тя безспорно е едно от най-приятните изражения на лицето, затова ще бъде жалко да си я спестяваме по една или друга причина. Не харесвате зъбите или формата на устните си? Няма защо да се отчайвате! Проблемът има своите прости, но ефикасни решения. Приложете ги, ако искате усмивката ви да се доближи до тази на холивудските звезди.

Спазвайте безупречна хигиена

Красивата усмивка означава преди всичко бели и здрави зъби. С годините обаче тяхната външна част постепенно пожълтява. Виновни са никотинът, чаят, кафето, така че или се откажете от тях, или сведете употребата им до разумни количества. Друг, много голям враг на усмивката е зъбният камък, който трябва редовно да се почиства от зъболекар. Разбира се, на пазара вече има и много избелващи пасти, но знайте, че техните съставки действат ефикасно само върху не особено силно оцветени зъби. В пастите се съдържа и флуор за укрепване на зъбния емайл, и сода бикарбонат за заздравяване на венците. Но, внимание! Някои пасти от недостатъчно реномирани марки оцветяват венците в червено, за да изглеждат зъбите побели на техния фон.

Привлечете погледа към устните си

Поставено по всички правила на гримьорското изкуство, червилото прави усмивката наистина незабравима. Първо очертайте устните си със специален молив - нито много сух, нито много мазен. Цветът му не трябва да е по-тъмен от този на червилото, защото общият ефект ще бъде доста вулгарен. С молива следвайте естествената извивка на устните. Ако не ги намирате достатъчно съблазнителни, излезте извън очертанията, но само с милиметър-два. Накрая нанесете червилото с четка, за да изглежда по-естествено и да се задържи по-дълго.

Ползвайте кремове против бръчки

И непременно ги нанасяйте сутрин и вечер върху почистената кожа около устните, набраздена от вертикални бръчици, знак за засилена мимика или за прекомерна пристрастеност към цигарите. Кремовете трябва да съдържат витамини С и Е, незаменими в борбата със свободните радикали и съответно с преждевременното състаряване на кожата.

Почистете ненужния мъх

Дори и да не са тъмни, т. нар. мустачки създават една неособено женствена и много неестетична сянка около устните. Можете лесно да се отървете от тях, като ги обезцветите. Друг начин, подходящ за дамите, издръжливи на болка и много търпеливи, е скубането с пинцета. Най-бързото и радикално решение е топлата кола маска на ленти.

Правете гимнастика

Устните са обкръжени от малки мускулчета, които правят възможно отварянето и затварянето на устата, усмивката и смеха с цяло гърло. В момент на свиване тези мускули веднага повдигат бузите и скулите. Затова ги накарайте да „работят" поне десетина минути дневно със специална гимнастика, разработена от известни френски козметолози. Няколко пъти на ден заставайте пред огледалото и разтягайте устни в пресилена усмивка на клоун. Задръжте така поне 2 - 3 секунди. Това лесно упражнение допринася за стопяване на двойната брадичка и има лифтинг-ефект върху цялото лице, защото пречи на бузите да увиснат с напредването на годините.

Изправете зъбите си

Издадени прекалено напред или застъпващи се един друг, деформираните зъби могат да се коригират спокойно в наши дни. След като направи отпечатък, зъболекарят ви може да предложи апарат, който ще носите или 24 часа в денонощието, или ще слагате само докато спите. Целта е върху неправилно израсналите зъби да се упражнява лек, но постоянен натиск, за да заемат те постепенно правилното си място. Лечението е дълго, изисква безкрайно търпение, но пък дава блестящи резултати.

Грижете се за венците си

При лоша хигиена на устната кухина зъбният камък неминуемо се натрупва и с течение на времето води до сериозно възпаление на венците. Най-често срещаното заболяване е гингивитът, но ако не се лекува, той прераства в пародонтоза. Тя пък от своя страна води до оголване и падане на зъбите. Затова, ако венците ви се струват прекалено зачервени и кървят при миене, това е знак веднага да се отправите към зъболекарския кабинет. Първите мерки, които трябва да вземете, включват почистване на зъбния камък на всеки шест месеца, миене на зъбите три пъти на ден и плакнене вечер преди лягане със специален разтвор, предписан от зъболекаря.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Как да извлечем по-голяма полза от козметиката

Навиците са хубаво нещо, но никога не е късно да започнем да употребяваме по малко по-различен начин продуктите, с чиято помощ сме свикнали да се разхубавяваме. Тоалетното мляко - затоплете го ...

Как да се подстрижем

Много дълга, безформена, безжизнено увиснала - от няколко дни, щом погледнете косата си в огледалото, имате желание да се подстрижете нула номер. Внимание, ситуацията крие много опасности. Размислете,...

Всичко за ръцете

Изложени на агресии от всякакъв род, нашите ръце, при положение че не полагаме достатъчно грижи за тях, издайнически и безмилостно оповестяват годините ни на околните. За да противодействаме на необра...

Ако дрехите залепват

Неприятното явление върви ръка за ръка с материали като акрил и полиестер или със смесени тъкани, в чийто състав влизат някакви други синтетични влакна, които са толкова плътни, че почти не поглъщат в...

Начало