Диетични рецепти » Заек с наденица

 Заек с наденица

Продукти: (за 6 порции)

• 1 по-малък заек
• 300 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 2 филийки типов хляб
• 1 ч.ч червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заека на парчета, които натриваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в 4-5 с.л. олио. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме останалото олио, прибавяме нарязания на кубчета хляб и разбъркваме.

Отделно нарязваме наденицата на кръгчета.

В намаслен глинен съд нареждаме парчетата месо, върху него разстиламе лучената смес, а отгоре слагаме наденицата. Поливаме с виното и малко топла вода, покриваме с алуминиево фолио и печем 40-50 мин в умерено загрята фурна.

Накрая отстраняваме фолиото и връщаме ястието във фурната, за да се запече и хване коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Полезните и вредните храни

От сладките напитки дебелеем повече, отколкото от тестените вкусотии, черният чай стимулира сърцето, картофите свалят кръвното. Кои храни са полезни и кои вредни? Мазнината-убиец Учените...

Пшеничните зародиши – храна или лекарство?

Храна или лекарство е пшеничният зародиш? Как ще ми помогне - като имате предвид, че съм с наднормено тегло и с високо кръвно налягане и как да го използвам? В. Ив. oт Р. Науката и практиката н...

15 съвета за подържане на тънка талия

За да имате стройна слаба фигура, трябва да знаете какви храни не трябва да ядете. Въздържанието е задължително, тъй като само по този начин ще решите проблемите по поддържане на постоянно тегло с дие...

Пъпешът, част от слънцето

Често казват, че женските пъпеши с по-широко петно отдолу са по-вкусни от мъжките. Не вярвайте! Както ангелите, така и пъпешите нямат пол. Ширината на петното не е свързана нито с вкуса на плода, нито...

Начало