04.04.2020 година
1564339898.swf
З
еленчукова градина
  465  |   0  
Ранният патладжан отива в лехата
Всеки който се захваща да отгледа патладжан, трябва да има предвид, че растението е светлолюбиво, обича топлината и влагата. Кореновата му система е относително добре развита, но усвояващата й способност е по-слаба, отколкото на доматите, например. Оттук произтича необходимостта за патладжана да се избират дълбоки, рохки, влагоемни и богати на лесно усвоими хранителни вещества почви. Мястото да е дълбоко обработено още през есента, когато се заорават по 300-400 кг на 100 кв. метра прегорял оборски тор.
Патладжанът може да отгледате като ранна или средно ранна култура. И в двата случая ще е необходим разсад. Ако нямате собствен, може да си купите. Ранният се засажда през втората половина на април до началото на май. За успеха много е важно мястото да е добре защитено от студените ветрове. В това отношение дворните места предлагат по-добри възможности, отколкото градините на открито. Средно ранният се засажда към края на май.
За ранно или за късно производство непосредствено преди засаждането оформете бразди на разстояние 60 см една от друга. Растенията засаждайте поединично на южния скат на браздата, където има по-добри топлинни условия. Разстоянието между стръковете да е 40-50 см.
16.04.2019 г. / ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020