Черницата е свързана с копринената индустрия. Чепатият ствол и оранжевата люспеста кора са интересни през зимата. За разлика от много паркови дървета черницата не се превръща в достолепен гигант - достига едва 6 м височина.
Сортове: Изберете М. nigra. Листата са големи и сърцевидни, през август и септември узряват подобните на къпина плодчета. Когато станат тъмночервени, могат да се ядат сурови или да се използват за правене на мармалад. Плодчета не се появяват, докато дървото не стане на много години.
Място и почва: Всякаква почва; на слънце или полусянка.
Подкастряне: Отстранете мъртвите части през зимата – не подкастряйте, ако не се налага.
Размножаване: Засадете 30-сантиметрови резници на открито наесен.
Еписцията (Episcia) е от Геснериеви. Родината е Тропическа Америка. В природата съществуват повече от 40 вида. Това е многогодишно тревисто растение, което се отглежда в окачени кошници или кашпи. Инт...
С това нежно име и още с „Венерина пантофка” по цял свят наричат растението калцеолария хибрида. Повод за това дава особеното устройство на цветовете. Те са сложни, съставени от две устни: долна - го...
Това прекрасно планинско растение вирее в диво състояние в австрийските Алпи и в Швейцария, където народа го нарича Коледна или Христова роза. В нашите градини то принадлежи към най-добрите растения ц...
През пролетта, особено ако се случи да е много горещо, по зеленчуковите лехи, ягодите, малините и дръвчетата връхлитат цели пълчища от всевъзможни гъсеници, листни въшки, акари. За ликвидирането им мо...