Рецепта 1
• Корени от чер оман 200 г
• Стръкове от червен кантарион 100 г
• Коренища от кръвен здравец 50 г
• Корени от коприва 25 г
• Борови връхчета 25 г
• Стръкове от полски хвощ 25 г
•
Съставките се смесват и 2 супени лъжици от сместа се варят 10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене. След ядене се взема по 1 супена лъжица пчелен мед.
Рецепта 2
Смесват се 200 г корени от черен оман, 100 г червен кантарион, 25 г корени от коприва, 25 г борови връхчета, 25 г коренища от кръвен здравец и 25 г корени от полски хвощ.
2 с. л. от сместа се варят 10 мин. в ½ л вода. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно с 1 лъжица мед.
Рецепта 3
Смесват се 40 г корени от брош, 40 г корени от росянка, 100 г стръкове от червен кантарион и 100 г коренище от кръвен здравец.
2 с. л. от сместа се варят 10 мин. в ½ л вода. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно с 1 лъжица мед.
Мениеровата болест е открита от френския отолог Мениер и в негова чест носи неговото име. Основните прояви при тази болест са главно три и се наричат Мениерова триада: нарушение на слуха, т.е. намален...
В началото на периода е възможно да има леко влошаване на здравето при страдащи от исхемична болест на сърцето. Това налага сърдечно болните да избягват евентуални по-големи физически и психо- емоцион...
Подаграта е хронично заболяванне, предизвикано от нарушена обмяна на веществата. Характеризира се с отлагане на пикочнокисели соли в костите, хрущялите и сухожилията. Отначало болестта се развива бавн...
През празничните дни често зачестяват пристъпите от главоболие при хора с мигрена и при такива с по-лабилна нервна система. Сред основните причини за това са силните емоции и прекаляването с червено в...