Рецепта 1
• Корени от чер оман 200 г
• Стръкове от червен кантарион 100 г
• Коренища от кръвен здравец 50 г
• Корени от коприва 25 г
• Борови връхчета 25 г
• Стръкове от полски хвощ 25 г
•
Съставките се смесват и 2 супени лъжици от сместа се варят 10 мин. в 500 мл вода. Отварата се прецежда и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене. След ядене се взема по 1 супена лъжица пчелен мед.
Рецепта 2
Смесват се 200 г корени от черен оман, 100 г червен кантарион, 25 г корени от коприва, 25 г борови връхчета, 25 г коренища от кръвен здравец и 25 г корени от полски хвощ.
2 с. л. от сместа се варят 10 мин. в ½ л вода. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно с 1 лъжица мед.
Рецепта 3
Смесват се 40 г корени от брош, 40 г корени от росянка, 100 г стръкове от червен кантарион и 100 г коренище от кръвен здравец.
2 с. л. от сместа се варят 10 мин. в ½ л вода. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно с 1 лъжица мед.
По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат жени с хроничен или често повтарящ се аднексит (възпаление на лигавицата на маточните тръби, което обхваща и яйчниците). Важно при подобен ...
През пролетта традиционно зачестяват проблемите от здравословно естество при страдащи от язвена болест. Изключително важно за хората с това заболяване е да ограничат консумацията на пържени, пушени и ...
Названието „пемфигус" има гръцки произход и преведено на български език, означава мехур на кожата или на лигавиците. Под това название се обединяват няколко тежки заболявания, характеризиращи се ...
През периода е възможно да зачестят оплакванията от хрема, главоболие и чувство за общо неразположение при страдащи от хроничен или често повтарящ се синузит. С профилактична цел, а и при настъпили ве...