Рецепта 1
• Корени от пирей 100 г
• Листа от червена боровинка 100 г
• Семена от пъпеш 100 г
• Листа от къпина 50 г
• Листа от бреза 50 г
• Семена от анасон 30 г
• Семена от копър 30 г
•
Съставките се смесват. 2 с.л. лъжици от сместа се варят 5 мин. в 500 мл вода. Пият се по 100 мл 4 пъти дневно преди ядене.
Рецепта 2
• Листа от теснолист жиловляк 100 г
• Листа от леска 50 г
• Стръкове от полски хвощ 30 г
• Листа от мечо грозде 30 г
• Коренища от пирей 20 г
•
Съставките се смесват. 2 с.л. лъжици от сместа се варят 10 мин в 500 мл вода. Пият се по 100 мл 4 пъти дневно преди ядене.
Рецепта 3
Смесват се 100 г листа от градински чай, 100 г бяла бреза, 100 г градско омайниче, 100 г стръкове от босилек, 100 г камшик, 100 г цариче, 80 г стрък от изсипливче, 80 г плод от хвойна и 60 г стрък от очанка.
3 с.л. от сместа се сипват в 600 мл кипяща вода. Варят се 5 минути в отворен съд, киснат се 60 минути без капак. Отварата се прецежда ьи се изпива за деня на три пъти.
Няколко дни чувствах, че ми е безкрайно студено, имах тръпки. Не вдигнах обаче температура и си помислих, че е заради студеното време и липсата на парно. После носът ми се запуши, гърлото ме заболя и ...
През периода е възможно да зачестят оплакванията от болки и чувство за тежест и дискомфорт в чернодробната област при хора с дискинезия на жлъчните пътища. Съществено място в профилактиката и лечениет...
Прекаляването на празничните трапези с определени храни и напитки може да създаде сериозни проблеми на хора със стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, обменни, сърдечно-съдови и други заболявания. Това ...
Възможно е зачестяване на оплакванията от болки и чувство за тежест и дискомфорт при хора с колит. Това налага избягването от тяхна страна на консумацията на пържени, пушени и пикантни храни, а също и...