Лечебни рецепти » ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЪНШНОТО УХО

 ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЪНШНОТО УХО

Рецепта 1

Заливаме 2 супени лъжици листа от жиловлек с 500 мл вряла вода и ги оставяме да киснат 1 час. След това прецеждаме запарката и пием по 100 мл четири пъти на ден преди ядене.

Рецепта 2

Заливаме 2 супени лъжици пресни листа и корени от горски слез със 100 мл вряща вода и варим 10 мин. След това увиваме корените и листата в многослойна марля, изцеждаме и полагаме така подготвения тампон върху болното ухо.

Рецепта 3

Нарязваме 1 глава пресен кромид лук на дребно, увиваме я в многослойна марля и потапяме марлята за 2-3 мин в кипяща вода. След това изваждаме така подготвената торбичка, охлаждаме я до поносима от ухото температура, леко отцеждаме и поставяме торбичката върху болното ухо.

Рецепта 4

Заливаме 1 пресен цвят от магарешки трън със 100 мл вряла вода и варим 5 мин. Прецеждаме отварата, охлаждаме я и капваме в болното ухо по 2 капки три пъти на ден.

Рецепта 5

Изпичаме 1 глава червен кромид лук и 1 стрък праз и изцеждаме сока им. Смесваме го със сока изцеден от 10-15 свежи листа от дебела мара. Затопляме сместа и капваме по 2-3 капки в болното ухо. След 10-15 мин почистваме ухото с памуче. Процедурата се повтаря няколко пъти на ден.

Рецепта 6

Запълваме стъклен съд до 1/3 от обема му със свежи цветове от лопен. След това наливаме зехтин, докато напълним целия съд. Оставяме сместа да престои 1 месец на слънце, като переодично разклащаме. След това прецеждаме и капваме в болното ухо по 3 капки три пъти на ден.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Биопрогноза 28 септември - 4 октомври

През периода е възможно да се обострят проблемите от здравословно естество при артритноболните. Важно в подобни случаи е да се избягват евентуални физически претоварвания на болните стави и да се спаз...

Биопрогноза за 4-10 юни

Възможно е зачестяване на проблемите от здравословно естество при хора с бъбречно – каменна болест. Съществено място в профилактиката и лечението на това заболяване заема ежедневното изпиване поне на ...

Пиелонефритът – възпаление на бъбречните тъкани

Човек може да се разболее от пиелонефрит буквално във всяка възраст, но по-често боледуват деца до 7 години, при които проблемът е свързан с анатомичните особености на развитието, момичета и жени межд...

Биопрогноза зa 14-20 февруари

По – сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащите от колит. Важно за тях е да избягват консумацията на пържени, пушени и пикантни ястия, на плодове и зеленчуци с високо съдържа...

Начало