15.07.2020 година
1564339898.swf
К
озметика
 494 |  0 
Опитайте да изгладите бръчките с билки
Целта на билколечението на бръчките е да се активизира кръвообращението, да се подобри еластичността на тъканите, да се нормализира релефът на кожата и да се предотврати появата на нови бръчки.

Предлагаме ви няколко лосиона, които ще ви помогнат да се справите с проблема:

• 30 г лайка, 20 г мента, 10 г розмарин и 20 г невен се заливат с 1 литър бяло вино и се оставят да киснат 15 дни. След това сместа се прецежда. Всяка вечер лицето се обтрива с този лосион е се намазва с мазен крем.

• Настъргват се 5 пресни краставици, прибавят се два цвята от бял крем и 5 цвята от роза. Заливат се с половин литър ракия и сместа се оставя да престои 3 седмици. Прецежда се и настойката се използва като лосион, но преди употреба се разрежда: на половин чаша настойка се прибавят половин чаша преварена вода и по една супена лъжица глицерин и лимонов сок.

• Редовното пиене на ментов чай придава розовина и свежест на кожата и лицето.

• Невенът облекчава и лекува и най-тежкото слънчево изгаряне. Компресите с оранжевото цвете успокояват възпалената кожа и съдействат за растежа на нови тъкани: 2 с. л. ситно надробени цветове от невена се заливат с 1/2 л вряла вода и се оставят да кипнат два часа. С прецедената запарка се правят компреси 4-5 пъти дневно, като се държат по 15 минути върху лицето.

• Метличината се използува за лечение при зачервяване на клепачите, при ечемик и уморени, без блясък очи: 10 г цвят от метличина се заливат с 200 мл вряла вода. Запарката се оставя да кисне два часа, след което се прецежда. Използва се за очни бани.

• Босилекът, приготвен със зехтин, е много ефикасно средство срещу захабена и напукана кожа на ръцете, чупещи се нокти и загрубяла на лактите кожа: 100 г пресен, ситно нарязан босилек, се накисва в половин литър зехтин, оставя се да престои една седмица, прецежда се и се използва за мазане след миене.
02.02.2020 г. / Татяна Стоянова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020