Козметични рецепти » Козметика – кога и как?

 Козметика – кога и как?

Какво да сторим по-напред, когато се гримираме, грижим се за красотата на лицето, на тялото или на ноктите си? Доста често се случва да не знаем кога да използваме този или онзи продукт, въпреки че от последователността на нанасянето им зависят техният ефект и въздействие.

Избелващите средства трябва да се слагат преди всички останали

Лосионите и кремовете, които отстраняват пигмен тните петна, дължащи се на злоупотребата със слънце и на хормоналните промени, непременно се поставят върху идеално разгримирана и суха кожа. Едва тогава идва моментът да нанесете всичко останало.

Дневният или нощният крем винаги следват серума

Да, защото ако постъпите точно обратното, ще постигнете същия ефект като при нанасянето на някакво средство за ръце върху ръкавици. Истината е, че всеки крем образува защитен слой върху кожата, нещо, което може да попречи на серума да действа по предназначение.

Кога се слага ружът - преди или след фон дьо тена и пудрата?

Всичко зависи от неговата консистенция. Ако е като пудра, ружът се поставя накрая, ако е кремообразен - под пудрата, но върху фон дьо тена.

Сенките предхождат спиралата за мигли

Кремообразни или на прах, сенките се слагат първи, и то след очертаване на горния и евентуално долния клепач с молив или очна линия. Тушът за ресници обикновено завършва цялата процедура по поставяне на грима.

Никакъв крем преди лака за нокти

В противен случай той ще трае от ден до пладне. Изчакайте лакът да изсъхне идеално, тогава намажете ръцете си с крем, масажирайки с него и кожичките.

Нощният крем - винаги след околоочния контур

Тъй като средствата за нежната кожа около очите имат сравнително течна консистенция, те бързо проникват в епидермиса и веднага освобождават своите дрениращи и успокояващи съставки. За да се постигне оптимален резултат, те трябва да се нанасят на съвършено чиста кожа, точно преди нощния крем.

Антицелулитният гел изпреварва тоалетното мляко за тяло

Козметичните продукти за отслабване и изглаждане на портокаловата кожа най-често се предлагат под формата на гел и съдържат изсушаващ кожата алкохол. Ако все пак държите да ги сложите след хидратиращото мляко, имайте предвид, че те няма да са толкова полезни за силуета ви, както ако постъпите по препоръчвания от дерматолозите начин.

Не оформяйте с пила влажните нокти

Изградени от кератин, нашите нокти буквално поглъщат водата, затова, ако ги пилим, докато не са изсъхнали след къпане, те ще започнат да се раздвояват и да се чупят.

Mийтe косата си след маслената баня

Няма да приличате на нищо, решите ли да приложите шампоана си преди това. Най-добре е да нанасяте както зехтина, така и маслото от житни зародиши или бадеми вечер, да го държите през цялата нощ и на сутринта да го измиете, Така косата ви ще бъде подхранена и хидратирана в дълбочина.

Автор: Елена Дюлгерова

Представяме Ви:

7 обяснения на косопада

Дали сме здрави - за това може да се съди и по състоянието на косата ни. Започне ли да капе, значи нещо не е наред. Но какво по-точно? Сигурно знаете, че човешкият косъм живее от три до пет години и с...

Красиви устни чрез визуална измама

Повечето жени са недоволни от формата на устните си, но това не означава, че трябва да се примиряват и да страдат мълчаливо. Доверете се на визуалната магия на червилата и моливите. Несъвършенств...

ТОПЛО ПОНЧО

Красиво виолетово пончо с трапецовидна форма и поло яка. Отстрани има отвори за ръцете, а различните плетки го правят задължителна дреха за нашия пролетен гардероб. Това е младежкият стил – съчетани...

Най-сигурните начини да си съсипете живота

Толкова много съвети са ви дадени, толкова много е изписано и казано по повод това, как да постигнете щастието, че понякога ви се струва практически невъзможно вместо него съдбата да ви отреди друго...

Начало