Наричан още меродия, той е основната подправка в българската кухня. Много добрите му вкусови качества се дължат на етеричното масло. Те събуждат апетита, спомагат за доброто усвояване на храната, коя...
Много храсти се отглеждат заради листата, но при зановеца на почит са цветовете. Те са толкова многобройни, че покриват напълно камшичестите стъбла и дребните листенца. Обикновено зановецът цъфти през...
В природата цъфтящи с черни цветове растения се срещат изключително рядко. Едно от тези екзотични цветя е таката. Тя обитава тропическите райони на Стария свят, където местното население я отглежда, з...
Асперулите не са популярни алпийски растения - нямат здравината на старите любимци, въпреки че описаните по-долу гладколистни видове се гледат лесно на открито. Видовете с влакнести листа (А. субероза...