Ако сте засяли ранни моркови, използвайте ги в кухнята, докато можете. За приготвяне на туршии или съхраняване в прясно състояние няма да станат – ще загрубеят от летните горещини. Морковите за зимнина се засяват сега.
В двора това може да направите на равна леха. Очертайте браздички през 20 см и дълго, колкото прецените. Трябва да са дълбоки не повече от 3-4 см, което ще е и дълбочината на сеитбата. Браздичките не бива да са повече от 4- 6. Ако ви трябват повече, оставете 50-60 см място и очертайте нови 4-6. Така ще си създадете удобство при работа.
Семената на морковите никнат бавно и трудно. До поникването ще се налага да поливате всеки ден, освен ако не ви отменят някой и друг път валежи. След това поливайте според нуждата. Премахвайте редовно плевелите. Когато морковите развият 2-3 листа, проредете ги на 1-2 см растение от растение. Двадесетина дни по-късно проредете втори път на 2-3 см. Повече не бива, защото от редките посеви се получават едри, груби и деформирани кореноплоди.
Говеждо попска яхния Прoдукти: 800-900 г говеждо месо, 1 к.ч. разтопена свинска мас, 1 кг малки лукчета /арпаджик/, 1 глава чесън, 1/2 к.ч. бяло вино, 1 ч.л. доматено пюре,1 с.л. брашно, червен п...
Те са както всички други висши зелени растения и в същото време много различни. Отликата е, че ловят насекоми и ги поглъщат, задоволявайки глада си от определени хранителни вещества. Затова се наричат...
Писмото Закупихме селски имот с обширен двор. Няма да го използваме за засаждане на зеленчуци и бихме искали да направим пергола или друго подобно съоръжение? Ще ни помогнете ли със съвет какъв ...
Много рядко някой се замисля каква роля играе цветът в живота на човека. А от него зависи не само възприемането на света наоколо, но и настроението, даже самочувствието. Искате да бъдете в хармония с...