Още рецепти » Морковите за зимнина се засяват през юни

 Морковите за зимнина се засяват през юни

Ако сте засяли ранни моркови, използвайте ги в кухнята, докато можете. За приготвяне на туршии или съхраняване в прясно състояние няма да станат – ще загрубеят от летните горещини. Морковите за зимнина се засяват сега.
В двора това може да направите на равна леха. Очертайте браздички през 20 см и дълго, колкото прецените. Трябва да са дълбоки не повече от 3-4 см, което ще е и дълбочината на сеитбата. Браздичките не бива да са повече от 4- 6. Ако ви трябват повече, оставете 50-60 см място и очертайте нови 4-6. Така ще си създадете удобство при работа.
Семената на морковите никнат бавно и трудно. До поникването ще се налага да поливате всеки ден, освен ако не ви отменят някой и друг път валежи. След това поливайте според нуждата. Премахвайте редовно плевелите. Когато морковите развият 2-3 листа, проредете ги на 1-2 см растение от растение. Двадесетина дни по-късно проредете втори път на 2-3 см. Повече не бива, защото от редките посеви се получават едри, груби и деформирани кореноплоди.

Автор: Тома Христов

Представяме Ви:

Какво да сготвим в гювечета

Варени картофи със сирене Прoдукти: 700 г картофи, 200 г сирене, 4 яйца, 60 г краве масло, червен пипер, сол. Начин на приготвяне: Обелваме картофите, сваряваме ги и оставяме да изстинат. Наряз...

Вътрешният двор - как да го организираме?

Вътрешният двор е място за различни битови дейности, за почивка или най-малкото служи като естествен преход към различни части на градината. Неговата естетична подредба е част от цялостното изграждане...

Консервиране на телешко месо

Говежди суджук Прoдукти: 10 кг говеждо месо, 220 г сол, 5 г селитра, 5 г захар, 30 г кимион, 30 г черен пипер, 30 г червен пипер Нaчин на приготвяне: Нарязваме говеждото месо на парчета от 50-1...

За да спите спокойно

Превърнете съня в свой съюзник, който ще ви разхубави и няма да позволи на стреса и болестите свързани с него, да съсипят нервната ви система. За целта се нуждаете от: Удобно легло Гърбът и ...

Начало