Почистваме от загнилите места различни сортове ябълки и ги настъргваме на едро ренде или ги нарязваме много ситно. Заливаме ги с вряла вода, така че да ги покрие и оставяме да ферментират няколко дни. Прецеждаме сока и го разливаме в бутилки, чиито гърла завързваме с марля. Така оцетът ферментира още десетина дни. После прецеждаме течността през гъста марля и я наливаме в сухи и чисти бутилки. В останалата ябълкова каша можем да долеем малко вода и да я оставим да ферментира. Този оцет ще бъде
малко по-слаб от първия.
Версайската леха се отличава по това, че през нея цветята цъфтят през цялото лято и при това не се нуждаят от отглеждането на разсад. Като правило, версайската леха има кръгла форма и в средата й има ...
Древните лекари смятали, че за да не боледува, човек трябва да остава гол поне два часа дневно. Съвременните обитатели на големите градове надали могат да си позволят това, въпреки че заради силно зам...
Горещите вълни са характерни за повечето жени, встъпващи в менопаузата. Те тежко се понасят от жените и са способни да предизвикат физическо изтощение. Причините: Горещите вълни се дължат на...
Мус от шунка Прoдукти: 250 г шунка, 1 пакетче краве масло, 150 г сметана, 2 с.л. коняк или ром, 1 к.ч. прясно мляко, 3 ч.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол. Нaчин на приготвяне: З...