Козметични рецепти » Какви рокли са модерни през есента?

 Какви рокли са модерни през есента?

Необходимо е да подчертаем, че модата радикално се променя през есенния и зимния сезон. Хит са шифоновата рокля, изкустните кройки с нови мотиви и пастелните тонове. Завръща се асиметрията, претрупаните форми и многослойните материи, черният цвят и сложните обеми. Несъмнено модерни ще бъдат и роклите в ретро стил - 40-те години в необичайни интерпретации. След пъстрото лято се завръщат наситеното синьо, портокаловото и червеното.

Черното

През есента и зимата черната рокля ще бъде ултра модерна. Но да не забравяме и модните детайли през новия сезон. Актуални са асиметричните модели. Мини роклята с волани, ревери и маншети, отчетливите силуети и пищните форми.
През 2011 г. няма да се наслаждаваме само на семплата черна рокля, а на такава украсена с перли, бродерии, дантели и кристали.
Най-необичайния силует е на черна рокля с бяла яка, напомняща расото на свещеник.

Геометрични форми

Геометрията е тенденция, която присъства много сезони в модата. През есента на 2010 г. колекции в този стил са на Yves Saint Laurent, Prada, Gianfranco Ferre, Calvin Klein, Jil Sander.
През 2011 г. геометричните форми няма да изгубят своята актуалност. Много дизайнери предлагат тази тема в своите нови колекции.
Модерни ще са окръглените рамене, драпировки напомнящи оригами, стърчащите яки, белия и черния силует.
Актуални са оттенъците на сиво, бежово, телесно, бяло, черно, ярко червено, оранжево и наситено синьо. С тенденция за асиметрия и минимализъм.
Рокли в този стил може да намерите в колекциите на Jil Sander, Calvin Klein, Valentino, Karl Lagerfeld, Lanvin.

Ефирна рокля

Роклята от шифон популярна през лятото ще бъде актуална и през есента. Преобладаващи цветове за сезона са: телесен, бежов, бял, червен, син. Хит на есента е многослойната рокля от шифон и пищната рокля с множество волани.

Нови елементи

Бельо-стилът не губи своята актуалност. В модните тенденции присъстват двуслойните рокли от атлаз и прозрачен шифон. Такива модели изглеждат много съблазнително, полуразголеното тяло привлича повече внимание.
Хит на сезона е роклята с нови елементи - втъкани релефни дантели, бродерии в сребърно и златно, волани и дълбоки разрези.
Най-модерните цветове са пастелни, червено и черно.

40-те години

Военната тема от лятото ще продължи да бъде актуално и през есента. Хит на сезона е роклята от грубо сукно и бродираната рокля от ангора. Най-модния силует е рокля стил 40-те години и съпътстващите я за тази епоха аксесоари – кожени колани, пътна чанта и обувки. Гримът и прическата също не са маловажни. Добавете ярко червено червило и небрежни къдрици и ще се превърнете във фатална жена.

Асиметрия

Асиметричните кройки са доста популярни, а в модата ще преобладават рокли с открити рамене с несиметрични детайли. Особено интересна е роклята в стил минимализъм.

Каре

През зимата на 2011 г. се завръща карето, но само едрото и монохромното.

Пера, дантели, кристали

Най-разкошните рокли на 2011 г. ще бъдат обшити с множество кристали. В колекцията на Ferretti са представени изящни вечерни и коктейлни шифонови рокли със сребристи кристали. Рикардо Тиши представя в колекцията си малката черна рокля украсена с големи черни камъни.
В колекцията на Lagerfeld черната рокля е извезана с брилянти.
Коктейлните рокли също са декорирани с перли, цветни бродерии и изискани кристали.

90-е години

Модната тенденция на есента е стила на 90-те години. Завръща се атлазената мини рокля с панделки, плохи, ярки цветове и силно отличаващи се в крещящи тонове аксесоари – чанти, ръкавици, обувки.

Автор: Саша Маркова

Представяме Ви:

38 рецепти за красота

Сезонът на отпуските е добър повод да се заемете със себе си. С помощта на тези съвети можете много бързо да стигнете до желания резултат! 1. На всички е известно, че цветът на косата може да ож...

Как да се сдобием с перфектен бюст

Обект на желание, повод за спорове, най-вечният от които е малките или големите са по-хубави, повод и за драми, когато не са достатъчно стегнати и сексапилни, гърдите са възпявани от поети и сравняван...

ЯН и ИН, за да изглеждаме по-добре

Фен шуй ни помага не само в любовта и работата. Това древно китайско изкуство, чиято цел е постигане на пълна хармония, ни учи как да разпознаваме, задържаме и използваме правилно енергиите Ян и Ин, к...

Идеалното лице – дали ще го постигнем

Понякога му се сърдим, но все пак си го харесваме и това е съвсем нормално. То ни отличава сред тълпата и на снимките, а е и само наше. Друго просто нямаме и няма да имаме. За жалост невинаги се държ...

Начало