Козметични рецепти » Пясъчни нюанси

 Пясъчни нюанси
Прекрасна жилетка с качулка, изцяло изплетена на една кука от прежда в два топли тона на бежовото

Дълга и приятна за носене и в града, без копчета, завързана на врата с лента. Размер 42, трудност - ниска.

НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ
*650 г прежда, цвят бежов *кука за плетене 4,5 *2,5 м лента за връзки *игла с тъп връх

ПЛЕТКИ
Синджир, полупълнеж, нисък пълнеж, висок пълнеж
Плетка „фантазия”: броят на бримките трябва да е кратен на 6+1
1 ред: 1 висок пълнеж (или 3 бр. синджир), * 1 бр. синджир, прескача се 1 бр., 1 бр. висок пълнеж в следващата бримка *, повтаря се на целия ред.
2 и 3 ред: 1 висок пълнеж във високия пълнеж от предния ред, * 1 бр. синджир, прескача се 1 бр. синджир, 1 бр. висок пълнеж в следващата бримка висок пълнеж *, повтаря се на целия ред.
4 ред: 1 висок пълнеж във високия пълнеж от предния ред, *прескача се ръбчето на 1 бр.синджир, в следващата бр.синджир се оплитат 5 високи пълнежа (във форма на ветрило), 1 бр. синджир, прескача се ръбчето на 1 бр.синджир*, повтаря се на целия ред и се завършва, като при последното повторение се пропуска последната бримка синджир и се изплита 1 висок пълнеж в последния висок пълнеж от долния ред.
5, 6, 7 и 8 ред: 1 висок пълнеж във високия пълнеж от предния ред, прескачат се 2 високи пълнежа, в следващия висок пълнеж се изплита ветрило, * 1 бр. синджир, прескачат се 4 високи пълнежа и в следващия висок пълнеж се изплита ветрило *, повтаря се на целия ред и се завършва, като се пропускат 2 високи пълнежа и се изплита 1 висок пълнеж в последния висок пълнеж от реда.
9 ред: 1 висок пълнеж във високия пълнеж от предния ред, * 1 бр. синджир, прескача се 1 бр. синджир, 1 бр. висок пълнеж в следващата бримка висок пълнеж *, повтаря се на целия ред.
10 ред: повтаря се от 2 ред нататък.
Плетка „рак”: плете се като нисък пълнеж, но от ляво на дясно

МОСТРА
10 х 10 см за плетка „фантазия” с кука 4,5 = 17 бримки и 7 реда

ИЗПЪЛНЕНИЕ
Гръб: започва се със синджир от 69 бр. и се изплита 2 см бие от 1 ред нисък пълнеж и 1 ред висок пълнеж. Продължава се с плетка „фантазия”, като се започва и завършва всеки ред с ветрило (4, 5, 6, 7 и 8 ред от обяснението на плетката) с 2 високи пълнежа. На височина 54 см от бието (=40 реда) свийте от двете страни за ръкавните извивки на всеки ред по 2 бр. 3 пъти. На 16 см височина от началото на ръкавните извивки (=11 реда) оплетете 3 реда като 2 ред от плетка „фантазия”, след това завършете и скъсайте конеца.
Дясна предница: започва се със синджир от 37 бр. и се изплита бие като това на гърба. Продължава се с плетка „фантазия”. На височина 54 см от бието (=40 реда) свийте отляво за ръкавната извивка на всеки ред по 2 бр. 3 пъти. На височина 11 см от началото на ръкавните извивки (=8 реда) свийте отдясно за деколтето на всеки ред по 2 бр. 6 пъти. Едновременно с това на 16 см височина от началото на ръкавните извивки (=11 реда) оплетете 3 реда като 2 ред от плетка „фантазия”, след това завършете и скъсайте конеца.
Лява предница: плете се по същия начин като дясна предница, но симетрично.
Ръкави: започва се със синджир от 33 бр. и се изплита бие като това на гърба. Продължава се с плетка „фантазия”, като всеки ред се започва и завършва с ветрило (4, 5, 6, 7 и 8 ред от обяснението на плетката), без да се пропуска първото и последното ръбче от реда. След първите 3 реда с плетка „фантазия” се наддават от двете страни по 1 бр. на всеки 3 реда 6 пъти и по 1 бр. на всеки 2 реда 5 пъти. На височина 44 см от бието (=31 реда) се свиват от двете страни за ръкавните извивки на всеки ред по 3 бр. Завършва се и се къса конецът на височина 45,5 см от бието (=32 реда).

ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ
Зашиват се раменете. За качулката се нанизват 75 бр. по вратната извивка и деколтето и се изплита един ред висок пълнеж. След това продължете с плетка „фантазия”, като всеки ред се започва и завършва с ветрило (4, 5, 6, 7 и 8 ред от обяснението на плетката), без да се пропуска първото и последното ръбче от реда. След първите 3 реда с плетка „фантазия” се наддават от двете страни по 1 бр. на всеки 2 реда 2 пъти. На височина 28,5 см (=20 реда) се плетат 2 реда като 2 ред от плетка „фантазия”, след това се завършва и се затяга конецът.
Зашиват се страничните шевове. Налага се качулката към жилетката, лице с лице, и се прикачва с 1 ред нисък пълнеж, като се изплитат едновременно съответните бримки от вратната извивка на жилетката и от долния ръб на качулката. Обръща се от лицевата страна. Оплитат се краищата на предницата и на качулката с 1 ред висок пълнеж, като се правят по два високи пълнежа в ръбчето на крайните бримки на всеки ред, накрая се завършва с 1 ред плетка „рак”. Зашиват се и се монтират ръкавите. Срязва се на две лентата и се завързват двете части в основата на деколтето на двете предници.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пясъчни нюанси

Дълга и приятна за носене и в града, без копчета, завързана на врата с лента. Размер 42, трудност - ниска. НЕОБХОДИМИ МАТЕРИАЛИ *650 г прежда, цвят бежов *кука за плетене 4,5 *2,5 м лента за вр...

Стройни без диета

Не скъпите дрехи правят жената красива, а правилно подбраните. С помощта на облеклото, което ви стои добре, вие можете “да свалите” няколко килограма. Ако някоя дреха много ни хареса, често затваряме ...

Каква е вашата зависимост от внушения?

Може ли бързо и лесно да изпаднете в състояние на транс или само когато искате, могат да ви хипнотизират? Отговорете на въпросите и съберете точките срещу всеки ваш отговор. Сборът от точките ще опред...

Освежаваща маска с аспирин

Придайте свеж вид на лицето си с маска, приготвена с таблетки аспирин и ще се изненадате от получения резултат и релаксиращия ефект за вашата кожа. Маската е изключителна подходяща за всякакъв тип кож...

Начало