Продукти: (за 4 порции)
• 600 г спанак
• 1 връзка пресен лук
• 1 к.ч. олио
• 250 г домати
• половин к.ч. ориз
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на ивички.
Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме настърганите доматите, ориза и спаначените ивички. Доливаме малко вода и посоляваме.
Когато оризът се свари и ястието получи необходимата гъстота за яхния, изсипваме в чинии, заглаждаме с лъжица и гарнираме с парчета лимон.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...