Кулинарни рецепти » Празничен фасул

 Празничен фасул

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зрял фасул
• 1 к.ч. ориз
• 4 червени чушки
• 1-2 люти чушлета
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сух джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплакваме и го варим 15-20 мин в нова вода. Сменяме водата и продължаваме да варим на умерен огън, докато фасулът омекне.

Прибавяме нарязаните чушки, препечените люти чушлета, 1 цяла обелена глава лук и 2 с.л. олио. Малко преди фасулът да се свари напълно, слагаме ориз и другата глава лук, която сме нарязали много ситно и сме задушили в останалата мазнина и малко вода заедно с обелените и настъргани домати.

Посоляваме, поръсваме с червения пипер и варим боба още 15-20 мин на тих огън. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрит джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало