Продукти:
• 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар”
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта на игла. От захарта и водата приготвяме гъст сироп и пускаме в него зърната грозде.
Варим сладкото до сваряване на плода и повторното сгъстяване на сиропа. Прибавяме разтвореното в гореща вода лимонтузу и продължаваме да варим още 2-3 минути.
Свареното сладко оставяме да престои 5-6 часа в разлат съд, след което го насипваме в буркани и прибираме на сухо място.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...