Кулинарни рецепти » Боле с червено вино

 Боле с червено вино

Продукти:

• 2 бутилки червено вино
• кората от 1 лимон и 1 портокал
• 1 пръчица канела
• 4-5 карамфилчета
• 500 г захар
• 2 бутилки газирана вода

Начин на приготвяне:

Изсипваме виното в дълбок съд и прибавяме ситно настърганите цитрусови кори, захарта и подправките. Разбъркваме, захлупваме и оставяме сместа да престои 2-3 часа на студено, като често разбъркваме, за да се разтопи захарта.

След това прецеждаме и продължаваме да изстудяваме. Непосредствено преди поднасяне наливаме газираната вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало