Кулинарни рецепти » Мариновани рибки

 Мариновани рибки

Продукти:

• 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/
• 1 1/2к.ч. олио
• 200 г гъби
• 2 доматчета
• 1 1/2к.ч. бяло вино
• 1 голяма глава лук
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 2 с.л. магданоз
• мащерка
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибите. Подсушаваме ги с кърпа и с помощта на остър нож правим надлъжни разрези. Натриваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме в част от мазнината.

Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно и го изпържваме в останалото олио. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, доматите, половината от ситно нарязания магданоз. Наливаме виното и лимоновия сок, посоляваме и прибавяме подправките. Кипваме на огъня и заливаме рибата.

Отново кипваме, след което задушаваме ястието 5 мин в умерено загрята фурна. Поднасяме рибата студена, поръсена с останалия ситно нарязан магданоз.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало