Продукти:
• 4 пъстърви
• 100 мл бяло вино
• 25 г желатин
• черен пипер, сол
За украсата:
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 лимон
• 1 зелена салата
Начин на приготвяне:
Пускаме рибата в съд с вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прецеждаме бульона в който е вряла рибата и го оставяме да изстине.
Разтваряме желатина в смес от прецедения бульон и виното, кипваме сместа на огъня и я оставяме да изстине.
Отстраняваме внимателно кожата на сварената риба, като запазваме перките и главата непокътнати.
Застиламе голяма продълговата чиния с листа от зелена салата. Нареждаме отгоре пъстървите и с помощта на четка ги намазваме с приготвеното желе. Когато желето стегне, нанасяме втори пласт. Продължаваме така, докато изразходим всичкото желе.
Украсяваме желираната риба с кръгчета от яйцата и резенчета лимон.
По същия начин можем да желираме змиорка.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...