Кулинарни рецепти » Кефал по солунски

 Кефал по солунски

Продукти: (за 4 порции)

• 4 малки кефала
• 1 кг домати
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на кръгчета и нареждаме половината на дъното на намаслена тавичка, поръсваме с половината от ситно нарязания магданоз и посоляваме.

Нареждаме отгоре посолената риба и я поръсваме с червения пипер. Покриваме с останалите домати, поръсваме с останалия ситно нарязан магданоз, заливаме с олиото и посоляваме. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало